Συνέλευση κάθε Δευτέρα στις 21:00, στο θεατράκι της Πλ. Σταδίου

Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ  - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Στις 9 Οκτωβρίου 2015, στις 11:45 στo H΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών θα εκδικαστεί η υπόθεση της μήνυσης κατά μελών του κινήματος ενάντια στην αύξηση της τιμής του εισιτήριου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Το Γενάρη του 2011, έγιναν μια σειρά κινητοποιήσεις από συνελεύσεις γειτονιάς και άλλες συλλογικότητες για το θέμα της ληστρικής αύξησης της τιμής του εισιτηρίου. Στη περιοχή του Ν. Κόσμου και της Ν. Σμύρνης έγιναν συντονισμένες δράσεις από τη “Συνέλευση στο Λόφο Λαμπράκη”, του “Δεν Πληρώνω Ν. Σμύρνης” και της δημοτικής παράταξης “Μια Πόλη Ανάποδα” στις στάσεις του τραμ κάθε περιοχής. Παράλληλα, μαζικές δράσεις ενάντια τις αυξήσεις εξελισσόταν στα λεωφορεία, στο μετρό και στον ΗΣΑΠ και πολλοί από μας συμμετείχαν σε αυτές.

Στις 8 Φλεβάρη του 2011 κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από την ΤΡΑΜ Α.Ε.

Η “Συνέλευση στο Λόφο Λαμπράκη” διακινούσε ανακοίνωση όπου είχε αναγραφεί ένα κινητό τηλέφωνο για παροχή ενημέρωσης και επικοινωνία. Στη συνέχεια, η ελληνική αστυνομία ζήτησε από τη Cosmote το όνομα του χρήστη της τηλεφωνικής σύνδεσης. Ζήτησε επίσης από τις δικαστικές αρχές της Αμερικής να αποκαλύψουν τους διαχειριστές των ιστοσελίδων των παραπάνω συλλογικοτήτων. Η Cosmote έδωσε τα στοιχεία που της ζητήθηκαν ενώ το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ επέδειξε μεγαλύτερη ευαισθησία, και αρνήθηκε να δώσει στοιχεία, απαντώντας ότι το σύνταγμα απαγορεύει την ποινική δίωξη της ελευθερίας του λόγου!

Τελικά η μήνυση της ΤΡΑΜ Α.Ε. έγινε στον αγωνιστή στον οποίο ανήκει ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου. Στη συνέχεια όμως έγινε επιπλέον μήνυση και στους τρεις μάρτυρες υπεράσπισης που είχαν κληθεί από τον εισαγγελέα, αυτή τη φορά με την κατηγορία «δημόσιας πρόκλησης σε απείθεια κατά των νόμων και των διαταγμάτων μέσω φυλλαδίων» !

Θεωρούμε ότι πρόκειται για απαράδεκτη προσπάθεια τρομοκράτησης. Δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τους αγώνες ενάντια στις αυξήσεις τιμών των κοινωνικών αγαθών, για δημόσιες και ποιοτικές συγκοινωνίες, για δωρεάν μετακίνηση των ανέργων. Απαιτούμε την απόσυρση των μηνύσεων και την αθώωση των αγωνιστών.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ 
Ν. Σμύρνη 8/10/2015