Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

ΟΧΙ στο νέο Μνημόνιο, ΟΧΙ μέχρι τέλους!

Στις 5 Ιούλη, με ποσοστό 61,3%, τα λαϊκά στρώματα της χώρας είπαν ένα μεγάλο και περήφανο ΟΧΙ στη λιτότητα, στα Μνημόνια και στη συνέχιση της ίδιας πολιτικής που τσάκισε το βιοτικό τους επίπεδο τα προηγούμενα χρόνια. Δεν υπέκυψαν στις απειλές και στην τρομοκρατία των δυνάμεων του ΝΑΙ. Με συντριπτικό τρόπο διατράνωσαν τη θέλησή τους να μπει τέρμα στην ανεργία, την ελαστική εργασία, τη φορομπηξία, τις αντεργατικές «μεταρρυθμίσεις», τις ιδιωτικοποιήσεις, έδειξαν ότι δεν εκβιάζονται και δεν φοβούνται.

Αυτό το ΟΧΙ η κυβέρνηση το πρόδωσε και το μετέτρεψε στο εντελώς αντίθετό του. Υπογράφει και θα εφαρμόσει νέο, σκληρό Μνημόνιο, συνεχίζοντας τις ίδιες πολιτικές με τους προκατόχους της. Θα μειώσει μισθούς και συντάξεις, θα συνεχίσει τη φοροεπιδρομή στα λαϊκά στρώματα, θα ξεπουλήσει κάθε σπιθαμή δημόσιας περιουσίας, θα συνεχίσει να πληρώνει το χρέος.

Εμείς που δώσαμε τη μάχη του πραγματικού ΟΧΙ δεν θα μείνουμε στη μέση του δρόμου και στο ΟΧΙ της κάλπης. Ήρθε η ώρα να μιλήσει το ΟΧΙ της μαζικής δράσης, το ΟΧΙ μέχρι τέλους με σκοπό:

  • Να αντισταθούμε στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα φέρει το 3ο Μνημόνιο
  • Να στηρίξουμε τις προσπάθειες οργάνωσης και διεκδίκησης των εργαζομένων στη γειτονιά μας
  • Να προχωρήσουμε σε δράσεις αλληλεγγύης των «από κάτω» για τους «από κάτω»

Ταυτόχρονα, παλεύουμε ενάντια στην αντίληψη ότι τα Μνημόνια είναι μονόδρομος. Παλεύουμε για μια διαφορετική πορεία, μια πορεία ρήξης και ριζοσπαστικών μέτρων. Παλεύουμε για:

  • Στάση πληρωμών και μονομερής διαγραφή του χρέους
  • Να περάσουν στο δημόσιο και να λειτουργούν προς όφελος του λαού και όχι του κέρδους οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις που αφορούν τις βασικές ανάγκες του
  • Να βγούμε από τη φυλακή της Ε.Ε. και της ευρωζώνης και να περάσουμε σε εθνικό νόμισμα που θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο μιας εναλλακτικής οικονομικής πολιτικής που θα λειτουργεί προς όφελος των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων
  • Με βάση τα παραπάνω, θα μπορούσαν να παρθούν μέτρα που θα βελτιώνουν τη ζωή, τους μισθούς, τις συντάξεις, την παιδεία, την υγεία, τις κοινωνικές υπηρεσίες, θα αντιμετωπίζουν την ανεργία και την ελαστική ή απλήρωτη εργασία, θα βάζουν τέρμα στη φορολεηλασία και τον ΕΝΦΙΑ. Την κρίση να πληρώσουν όσοι τη δημιούργησαν και κερδίζουν απ’ αυτήν, εργοδότες, πλουτοκράτες, τραπεζίτες, εφοπλιστές, πολυεθνικές, μεγαλοεργολάβοι.

Επιτροπή «ΟΧΙ μέχρι τέλους» Νέας Σμύρνης