Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Ψήφισμα συμπαράστασης στους καθηγητές


Ψωμί – παιδεία – ελευθερία η Χούντα δεν τελείωσε το ’73.

Μετά την ανελέητη επίθεση που εξαπέλυσαν τις τελευταίες μέρες τα παπαγαλάκια των καναλαρχών εναντίον όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, η κυβέρνηση της κοινωνικής λεηλασίας προχώρησε στην επιστράτευση των καθηγητών. Η σπουδή της να επιδώσει άμεσα τα χαρτιά επιστράτευσης ακόμη και με την αναγγελία της απεργίας πριν τις γενικές συνελεύσεις, να επιτάξει ακόμη και τις κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολείων, δείχνει το αυταρχικό της πρόσωπο αλλά συνάμα και τον πανικό της.

Αντανακλά το φόβο της απέναντι όχι μόνο στους καθηγητές αλλά στους δασκάλους, τους μαθητές, τους γονείς, τους άνεργους, τους εργαζόμενους, ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ που έχουμε κοινό συμφέρον να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

Η μόνη λύση για να σώσουμε τα σχολειά μας, τα νοσοκομεία, όλα τα κοινωνικά αγαθά είναι η συγκρότηση μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας που πρέπει να απλωθεί σε κάθε σχολειό, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε εργασιακό χώρο.

 Για να τους ανατρέψουμε και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Ο αγώνας των καθηγητών είναι αγώνας όλων μας. Είμαστε στο πλευρό σας.


Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Ν. Σμύρνης