Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Φθηνά Προϊόντα Χωρίς Μεσάζοντες: Κυριακή 28/4, 9:00-15:00

Διανομή: 
Πλατεία Ειρήνης, Βενιζέλου & Εφέσου απέναντι από το Άλσος. Στάση τραμ: Αιγαίου

Η Λαïκή Συνέλευση Πλατείας Νέας Σμύρνης  θεωρεί πρώτιστο πολιτικό ζήτημα την αντιμετώπιση της φτώχειας που παίρνει δραματικές διαστάσεις με την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική. Πάγια θέση της πρωτοβουλίας  μας είναι  να πρωτοστατήσει στη μάχη κατά της φτώχειας ως μοχλός κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής. Επιθυμία μας είναι να απαντάμε στις ζωτικές ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας με τους στόχους που θέτει η ίδια η κοινωνία, να συγκροτεί κοινωνικά ενωτικά μέτωπα, και στο έδαφος αυτό να συγκροτεί πολιτικές συμμαχίες.

Γι’ αυτό κύριο μέλημα της Λαïκής Συνέλευσης Πλατείας Νέας Σμύρνης αποτελεί η στήριξη των διάφορων πρωτοβουλιών και δομών αλληλεγγύης στις γειτονιές της Νέας Σμύρνης όπως το “κίνημα χωρίς μεσάζοντες“. Ένα κίνημα που συμβάλλει στη διαμόρφωση δίκαιων τιμών σε βασικά προϊόντα διατροφής και στην αξιοπρεπή διαβίωση των παραγωγών, των εργαζομένων και των καταναλωτών, σε αντίθεση προς τους ληστρικούς νόμους της  αγοράς και την αισχροκέρδεια. Κίνητρο αυτού του κινήματος είναι η εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών και όχι το κέρδος.

Βασική αρχή του «κινήματος χωρίς μεσάζοντες» είναι ότι τα μέσα διατροφής αποτελούν αγαθά και όχι εμπορεύματα. Μέσα από αυτή τη διάθεση προϊόντων καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες διαβίωσης του δοκιμαζόμενου από την κρίση πληθυσμού, και αναπτύσσεται δίκαιο και αλληλέγγυο εμπόριο. Ταυτόχρονα είναι ζωτικής σημασίας η παροχή δωρεάν τροφίμων σε άπορους συμπολίτες μας, μέσα από τη προσφορά  αλληλεγγύης που με χαρά αποδίδουν οι παραγωγοί.

Προφανώς και κατανοούμε τα όρια του εγχειρήματος, καθόσον δεν συνιστά από μόνο του πανάκεια για τη λύση του προβλήματος της δίκαιης ανακατανομής των αγαθών συνολικά. Είναι όμως ένα πεδίο ουσιαστικής εκπαίδευσης, ώστε να «ανακαλύψουμε ξανά» την ανεκτίμητη αξία της συλλογικής δράσης και  της ανυπακοής στον κοινωνικό κανιβαλισμό που πασχίζει να επιβάλει η εξουσία. Στο βαθμό μάλιστα που το κίνημα αυτό θα συνδέεται με ευρύτερες διεκδικήσεις και τον αγώνα για τη συνολική ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, μπορεί να αποτελέσει ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο αντίπαλο για την κυβέρνηση και τα συμφέροντα που τη στηρίζουν. Γι’ αυτό και δεν μας εκπλήσσει η επιχείρηση καταστολής και του συγκεκριμένου κινήματος, η οποία το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

 Η Λαïκή Συνέλευση Πλατείας Νέας Σμύρνης στηρίζει κάθε προσπάθεια αυτοοργάνωσης του λαού απέναντι στην εξαθλίωση και την εξατομίκευση. Προσπαθεί μαζί με τον κόσμο της γειτονιάς να αντισταθεί στη βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης, που μόνο σπέρνοντας το φόβο και τον κοινωνικό αυτοματισμό-κατακερματισμό, μπορεί να επιβάλλει την πολιτική των μνημονίων. Δεν ζητάμε από τον κόσμο να μας αναθέσει να του λύσουμε τα προβλήματα. Λέμε ξεκάθαρα πως η μοναδική λύση είναι να πάρει ο λαός τις τύχες του στα χέρια του και να ανατρέψει αυτούς που τον ληστεύουν καθημερινά στο όνομα της δήθεν «σωτηρίας» της χώρας! Καλούμε κάθε τίμιο συμπολίτη/σα μας, να συμμετέχει στις  δραστηριότητες της Συνέλευσης, είναι η μόνη λύση στο κανιβαλισμό του κράτους.