Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Οι τράπεζες και μεις

Εδώ και μερικά χρόνια η χώρα μας και όλα τα αναπτυγμένα κράτη δέχονται επίθεση από το διεθνές τραπεζικό κεφάλαιο. 
  • Η «κρίση»
Η «κρίση» που άρχισε στην Αμερική και διαδόθηκε παγκόσμια σαν μια πλημμύρα σε όλο τον κόσμο, δεν ήταν κρίση της σάπιας Ελληνικής πλουτοκρατίας, αλλά κρίση των τεράστιων εταιριών που καθορίζουν το μέλλον μας. 
Εδώ στην Ελλάδα τα νερά της πλημμύρας ήρθαν αργότερα γιατί οι Ευρωπαίοι τραπεζίτες αποφάσισαν από κοινού με το διεθνές κεφάλαιο να σπάσουν το φράγμα των κοινωνικών κρατών και να διεθνοποιήσουν το μοντέλο την Κίνας. 
Δηλαδή από τη μια, φτωχοί εργαζόμενοι που θα εργάζονται για ένα κομμάτι ψωμί και από την άλλη, πλούσιοι διαχειριστές εξουσίας που θα αγοράζουν πόλεις ολόκληρες για να τις χαρίζουν στις αγαπημένες τους. 
Για αυτό πολέμησαν οι παππούδες μας και οι πατεράδες μας; Αλλά πλέον ο πόλεμος μεταξύ κρατών είναι ξεπερασμένος γιατί έγινε οικονομικός πόλεμος μέσα στα κράτη. 
Κατακτήσεις εκατονταετιών όπως το 8ωρο και το σύστημα υγείας & πρόνοιας έχουν διαλυθεί. Οι μισοί Ευρωπαίοι δουλεύουν 12ωρα ενώ οι άλλοι μισοί υποαπασχολούνται για ένα κομμάτι ψωμί ή βρίσκονται στην ανεργία. Την ίδια ώρα το παγκόσμιο εισόδημα θα μπορούσε να θρέψει όλους τους λαούς αν όλοι εργαζόμασταν 4ωρο, αλλά αφήνει τον μισό πληθυσμό στην φτώχεια και στην ανέχεια.
  • Μέχρι πότε θα το αφήσουμε έτσι;
Από την δεκαετία του 1950 το παγκόσμιο κεφάλαιο είχε αυτό το σχέδιο. Άρχισε να το επιβάλει στις χώρες της λατινικής Αμερικής και σήμερα το μεταφέρει στην Ευρώπη. 
Είναι ψέμα πως οι Έλληνες φταίνε για ότι παθαίνουν. Αν ήταν αλήθεια γιατί οι Ισλανδοί χρεοκόπησαν; Γιατί οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί, οι Ιρλανδοί και οι Ιταλοί βρίσκονται στην ίδια θέση; 
Το σχέδιο είναι μια παγκόσμια οικονομική κυριαρχία του διεθνούς τραπεζικού κεφαλαίου πάνω στα κράτη. Οι λαοί δεν θα ψηφίζουν κυβερνήσεις, αλλά θα ψηφίζουν τοποτηρητές μιας τραπεζικής ολιγαρχίας. 
Η αρχή έγινε σε όλες τις χώρες του νότου. Ελλάδα - Παπαδήμος τραπεζίτης μέλος της Τριμερούς Επιτροπής (Rockefeller), Ιταλία - Μόντι υψηλόβαθμος τραπεζίτης Goldman Sachs, Πορτογαλία - οικονομολόγος, Ισπανία - Ραχόι - οικονομολόγος κλπ
Δεν είναι άξιο απορίας γιατί όλοι έτρεξαν να υποστηρίξουν τις τράπεζες. Όλοι μας λένε πως αν δεν τις υποστηρίξουν θα καταρρεύσουμε. 
  • Μα εμείς χρεοκοπήσαμε ήδη. 
Εμείς που πληρώνουμε τις τράπεζες με ληστρικά επιτόκια, εμείς που διαλύσαμε τα ασφαλιστικά ταμεία μας για να δώσουμε δάνεια 300δις ευρώ στις τράπεζες. 
Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν τη δόση τους και έχουν απευθυνθεί στην δικαιοσύνη για να μην μείνουν άστεγοι. Οι μικρές επιχειρήσεις έχουν κλείσει ή βρίσκονται στο «κόκκινο». 
Τα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας έχουν γεμίσει με αιτήσεις για ρυθμίσεις χρεών και βγάζουν δικάσιμες για το 2016!
Οι αυτοκτονίες έχουν ξεπεράσει όλα τα όρια, οι σύγχρονοι σαράφηδες είναι οι μόνες επιχειρήσεις που ανοίγουν και έχουν κέρδη πάνω από 60%. Τα συσσίτια έχουν πάλι ξεκινήσει στα σχολεία.
Συγχρόνως οι τράπεζες μετά από ένα χρόνο ζημιές έχουν πάλι κέρδη όπως είχαν όλα αυτά τα χρόνια. Κέρδη από τα ληστρικά επιτόκια. 
Κούρεψαν τα ομόλογα που είχαν στα χέρια τους οι Τράπεζες μέσω του PSI και αμέσως έσπευσαν να τις δανείσουν με χρήματα που θα πληρώσουμε όλοι οι Έλληνες. Για τα Ασφαλιστικά Ταμεία δεν έκαναν το ίδιο. Γιατί; Τι θα κάνουν τα 50 δις ευρώ οι Τράπεζες που θα εισπράξουν από το τελευταίο δάνειο της Τρόικας ;
  • Τι να κάνω τώρα;
Aγόρασες ακριβά το σπίτι σου και πλήρωνες το δάνειό σου κανονικά. Τώρα που το σπίτι σου αξίζει τα μισά, το δάνειό σου έμεινε το ίδιο. Όταν θα βγεις στην ανεργία δεν θα μπορέσεις να πληρώσεις ούτε μια δόση. Αν το «διακανονίσεις» με το ίδιο επιτόκιο θα πληρώσεις τριπλά για ένα σπίτι που δεν πουλιέται πια.
  • ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
Απαιτούμε οι τράπεζες να κουρέψουν και να διακανονίσουν δάνεια με μηδενικά επιτόκια ΑΜΕΣΑ, να σταματήσουν πλειστηριασμούς, να υπάρξει προστασία καταθέσεων, να μηδενίσουν επιτόκια, να δώσουν δάνεια σε μικρούς επαγγελματίες ( όχι σε λαμόγια ) ώστε να ορθοποδήσουν. 
  • ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ΤΩΡΑ.
Συγχρόνως να καλούμε τους πολίτες να προβούν σε μαζικές αρνήσεις πληρωμών και να προβούν σε μαζικές αναλήψεις ( πχ 10,00 ευρώ ανάληψη από κάθε πολίτη που είναι αλληλέγγυος την 25/5/2012 ) ανεξάρτητα αν έχουν αδυναμία ή όχι. Προτρέποντάς τους να δείξουν αλληλεγγύη στους πάνω από 1,5 εκ. συμπολίτες τους που είναι άνεργοι και στους πάνω από 500.000 που δεν έχουν σήμερα να πληρώσουν. 

Μας φοβίζουν και η πρώτη αντίδραση κάποιου στον φόβο είναι η ακινησία. 
Βγείτε έξω από τα σπίτια σας, ενωθείτε μαζί μας και ζητήστε το δίκιο σας. 

Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει....
Μπέρτολτ Μπρέχτ
(Δόκιμο κείμενο προς ψήφιση)