Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

"Λάδι χωρίς μεσάζοντες"από τη Λ.Σ. Ν.Σμύρνης / ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ : ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/3, 19.00 ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΙΜΒΡΙΩΝ



ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ :
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/3, 19.00
ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΙΜΒΡΙΩΝ (ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 80)







ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ


 Το τελευταίο διάστημα και όσο περνάει ο καιρός, η ανεργία και η μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων, που έχουν σαν αποτέλεσμα την εξαθλίωση μεγάλου μέρους του πληθυσμού, παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

 Το μεγάλο κεφάλαιο, μέσω των καρτέλ πού καθορίζουν τις τιμές και τη διακίνηση των προϊόντων, κάνει όλο και περισσότερο κόσμο να αδυνατεί να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες του.

Εμείς, απέναντι σ΄αυτή  την επίθεση πού καταστρέφει τη ζωή μας και τα όνειρα μας, αντιτάσσουμε την πάλη μας για να απαλλαγούμε απ' τους εγκάθετους της τρόικας και του κεφαλαίου και αυτοοργανωνόμαστε, ώστε να αναπτύξουμε την αλληλεγγύη μας. Καλούμε καθένα-μια να πλαισιώσει τις δράσεις αυτές, για να αρχίσουμε να βάζουμε τις βάσεις ώστε να χτίσουμε μια άλλη δίκαιη κοινωνία.

 Στα πλαίσια αυτού  του πνεύματος δράσης και κατανόησης, αποφασίσαμε να οργανώσουμε τη διάθεση αρχικά ενός βασικού προϊόντος διατροφής, όπως το λάδι, κατ΄ ευθείαν από συνεταιρισμό παραγωγών σε όλες και όλους μας, παραμερίζοντας τους μεσάζοντες.
    
Με αυτή μας τη δράση επιδιώκουμε :  
    
 1. Να φθάσουν στα λαϊκά στρώματα φθηνά και συγχρόνως ποιοτικά προϊόντα. 
 2. Να βοηθήσουμε τους παραγωγούς να ανασυγκροτήσουν τους συνεταιρισμούς τους με στόχο να αναπτυχθεί η ντόπια παραγωγή. 
 3. Να μπούμε εμπόδιο στη δράση των καρτέλ. 
 4. Να  βοηθήσουμε στην πτώση των τιμών σε βασικά αγαθά λαϊκής κατανάλωσης. 
 5. Να  προετοιμαστούμε, ώστε μαζί με τους παραγωγούς να δώσουμε λύση σε τυχόν επισιτιστικά προβλήματα, που μπορεί να εμφανιστούν στις πόλεις το επόμενο διάστημα.