Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΓΩΝΙΣΤΗ


 Η Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Ν. Σμύρνης καταγγέλλει τη σύλληψη του Νίκου Κατσίφη, αγωνιστή και συνδικαλιστή του συνδικάτου οικοδόμων Καλλιθέας. Χθες Κυριακή 13/5, αστυνομικοί της Ασφάλειας τον συνέλαβαν έξω από το σπίτι του. Η σύλληψη έγινε την επόμενη μέρα της αντιρατσιστικής - αντιφασιστικής συγκέντρωσης και  πορείας που διοργανώθηκε στην Καλλιθέα από μετανάστες και Έλληνες το απόγευμα του Σαββάτου 12/5.

Αντιρατσιστικές οργανώσεις, λαϊκές συνελεύσεις και μεταναστευτικές κοινότητες διαμαρτύρονταν για τις επιθέσεις των φασιστικών συμμοριών, οι οποίες πύκνωσαν την τελευταία βδομάδα στην Καλλιθέα, ύστερα από την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή (σοβαροί τραυματισμοί μεταναστών, εμπρηστικοί μηχανισμοί σε σπίτια μεταναστών).

Καθ' όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης αλλά και της αντιρατσιστικής πορείας, από την Καλλιθέα μέχρι τη Ν. Σμύρνη, η στάση της αστυνομίας ήταν προκλητική. Επιχείρησαν μάλιστα χωρίς λόγο να απομονώσουν και να συλλάβουν μετανάστες που πήραν μέρος στην κινητοποίηση. Ευτυχώς αυτό απετράπη από την παρουσία Ελλήνων αγωνιστών, αλλά και από την υποδειγματική στάση και τη μαχητικότητα των ίδιων των μεταναστών.
Η σύλληψη του Νίκου Κατσίφη, με αστήριχτες κατηγορίες, φανερώνει πώς κύκλοι της αστυνομίας αποφάσισαν να σκληρύνουν τον αυταρχισμό και τις διώξεις, αμφισβητώντας ακόμη και το δικαίωμα συμμετοχής σε μια αντιφασιστική διαδήλωση. Είναι οι ίδιοι που προστατεύουν και ενθαρρύνουν, εδώ και καιρό τη δράση των φασιστικών συμμοριών στην περιοχή.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του Νίκου Κατσίφη.
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να διαλυθούν η Χρυσή Αυγή και τα παρακλάδια της όχι μόνο στην Καλλιθέα αλλά και σε κάθε γειτονιά.
Ποτέ ξανά φασισμός !
Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Ν.Σμύρνης
14/5/2012