Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα : "Η δίκη της Χρυσής Αυγής και η αντιφασιστική δράση στις γειτονιές μας" τη Δευτέρα 5/11-7:30 μ.μ.



ΚΑΛΕΣΜΑ
Οι ρατσιστικές και ισλαμοφοβικές απόψεις που γίνονται επίσημες κρατικές πολιτικές των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης μοιάζουν να διαμορφώνουν μια συγκυρία πολιτικής ευκαιρίας για την ακροδεξιά.

Στη χώρα μας οι πολιτικές εγκλωβισμού των προσφύγων, των ανταγωνισμών με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο για τις ΑΟΖ αλλά και η εθνικιστική έξαρση για το Μακεδονικό, δίνουν το περιθώριο όχι μόνο για ακροδεξιά ρητορική αλλά και τη δυνατότητα σε φασιστικές ομάδες να επανεμφανίζονται στους δρόμους και να οργανώνουν ξανά επιθέσεις.

Παρόλα αυτά ο βασικός κορμός τους, η ναζιστική Χρυσή Αυγή που στις αρχές της δεκαετίας αξιοποίησε την προκλητική ασυλία κυβερνήσεων & κρατικού μηχανισμού οργανώνοντας δεκάδες εγκληματικές επιθέσεις, βρίσκεται σε κρίση. Το αντιφασιστικό κίνημα κατόρθωσε να ανακόψει και να καθηλώσει τη φασιστική συμμορία. Η πλατιά κοινωνική πλειοψηφία ανάγκασε τελικά την κυβέρνηση Σαμαρά, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, να προχωρήσει σε δίωξη των νεοναζί.

Έχουν ήδη περάσει 3,5 χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής. Η πίεση για επιτάχυνση της διαδικασίας και πολύ περισσότερο η τελική της έκβαση παραμένει σημαντική. Σε κάθε περίπτωση η ανοιχτή συζήτηση και οι πρωτοβουλίες για ενωτική μαζική δράση του αντιφασιστικού κινήματος στις γειτονιές μας είναι ο καθοριστικός παράγοντας που μπορεί να τσακίσει το φασισμό.

Η Εργατική Λέσχη και η Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Ν. Σμύρνης σας καλούν σε εκδήλωση - συζήτηση με θέμα : "Η δίκη της Χρυσής Αυγής και η αντιφασιστική δράση στις γειτονιές μας"

Ομιλητές :
- Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος - Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής
- Μέλος από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Καλλιθέας - Μοσχάτου - Ταύρου

Δευτέρα 5 Νοέμβρη και ώρα 7:30 μ.μ.
στην Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης 
 (Ελ. Βενιζέλου 12 Αιγαίου, στάση τραμ Αιγαίου)