Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

ΛαΪκή Στέγη SOS : Εκδήλωση Κυριακή 10/6 - 19:30 - Πλατεία Καρύλλου


Στέγη, ρεύμα και νερό δεν είναι εμπορεύματα
Ανήκουν στο λαό

Η εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση ρεύματος & νερού δρομολογείται εδώ και χρόνια, από τότε που ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ μπήκαν στο Χρηματιστήριο. Η «πολιτική της απελευθέρωσης», ειδικά τη μνημονιακή περίοδο, αποτελεί σταθερά τον κεντρικό στόχο όλων των κυβερνήσεων και των δανειστών. Η παρούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αποτελεί εξαίρεση. Κομβικό σημείο στην κατεύθυνση αυτή ήταν η συγκρότηση του Υπερταμείου, το οποίο απορρόφησε όλη τη δημόσια περιουσία για έναν αιώνα, προκειμένου να την εκμεταλλευτεί ή να την πουλήσει για την εξυπηρέτηση του χρέους. Μετά τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, το Ελληνικό, τις δημόσιες εκτάσεις, στο στόχαστρο έχουν μπει οι Δημόσιες Εταιρίες Κοινής Ωφέλειας. Μεταξύ αυτών  ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ.

Με πρόσφατο νομοσχέδιο εκποιούνται λιγνιτικές μονάδες, εδάφη και ορυχεία.Το επόμενο διάστημα αναμένεται πώληση μετοχικού πακέτου, ενώ υπάρχει μνημονιακή δέσμευση για παραχώρηση του 50% των πελατών ΔΕΗ σε ιδιώτες. Αντίστοιχη πώληση μετοχικού πακέτου μεθοδεύεται και στην ΕΥΔΑΠ ενώ παράλληλα, μέσα από μελέτες «ανάκτησης κόστους», αναπροσαρμόζεται η τιμολογιακή πολιτική σε πόλεις και ύπαιθρο.

Αυτές οι πολιτικές, για χάρη των κερδών των επενδυτών, πλήττουν καίρια τις ζωές  μας. Το περαιτέρω άνοιγμα στην αγορά θα οδηγήσει σε λιγότερη ασφάλεια και επάρκεια των κοινωνικών αγαθών, σε ελλιπή συντήρηση δικτύων και υποδομών, σε αύξηση της ενεργειακής φτώχειας και αύξηση των τιμών ρεύματος & νερού για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Η Πρωτοβουλία κατοίκων Νέας Σμύρνης ΛΑΪΚΗ ΣΤΕΓΗ S.O.S, που εδώ και ένα χρόνο δίνει τη μάχη για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, σας καλεί σε εκδήλωση για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας.


ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ
την Κυριακή 10 Ιουνίου ώρα 7:30μμ
στο θεατράκι πλατείας Καρύλλου (έναντι ΕΛΤΑ)
ομιλητές :
Σαράντος Αλεξανδρής - μέλος Δ.Σ. Σωματείων Ορυχείου Σταθμών ΔΕΗ Μεγαλόπολης
Πέτρος Μπαστέας - εργαζόμενος ΣΕΚΕΣ για Δημόσια ΕΥΔΑΠ

laikistegisos.wordpress.com
email: laiki.stegi.sos@gmail.com - τηλ: 6974109142