Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΤΕΓΗ


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ακολουθώντας τυφλά τις εντολές της τετράδας των δανειστών, συνεχίζει την ολομέτωπη επίθεση που είχαν ξεκινήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενάντια στο λαό.

O νόμος που ψηφίστηκε το Νοέμβρη για τη δήθεν «προστασία της κατοικίας» καθώς και οι νόμοι που αφορούν τη «ρύθμιση των κόκκινων δανείων» κτυπάνε την κοινωνική πλειοψηφία κατάσαρκα. Το οποιοδήποτε χρέος προς τις τράπεζες αλλά και το κράτος θα οδηγήσει χιλιάδες νοικοκυριά στην απώλεια ακόμη και της κύριας στέγης. Θα είναι για όλους, «συνεργάσιμους» αρχικά ή μη, θηλιά που θα σφίγγει μέχρι πνιγμού κάθε νοικοκυριό.

Τα αντιδραστικά κυβερνητικά μέτρα, σε ταχύτατη εφαρμογή του 3ου μνημονίου, εκτός από τα χρέη προς τις τράπεζες θα αυξάνουν και τα χρέη προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία ειδικά μάλιστα μετά την απορρύθμιση των 100 δόσεων και την αύξηση των εισφορών. Όλα αυτά μαζί με τη μείωση συντάξεων και μισθών, την ανεργία, την απλήρωτη εργασία, τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων υπηρεσιών, την ακρίβεια σε τρόφιμα και αγαθά…

 Να μην μείνουμε μόνοι και σιωπηλοί. Με λαϊκή εγρήγορση, ενημερωνόμαστε – συζητάμε – οργανωνόμαστε – κινητοποιούμαστε για να αντιμετωπίσουμε την επίθεση κλοπής της λαϊκής περιουσίας, ειδικότερα της πρώτης κατοικίας, που αποχτήθηκε με μόχθο. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την υπεράσπιση των αναγκών και των δικαιωμάτων μας!

Η Εργατική Λέσχη και η Λαϊκή Συνέλευση Ν. Σμύρνης σας καλούν σε : 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ 
Κινηματογράφος Σπόρτινγκ 
(Κ. Παλαιολόγου 18 - Ν. Σμύρνη) 
Κυριακή 17 Ιανουαρίου – 11:00 π.μ 

Ομιλήτριες :
Μαρία Καρούτσου - Δικηγόρος 
Φλώρα Νικολιδάκη - Σύλλογος κατά της αυθαιρεσίας των τραπεζών 
Κική Βάσσου - Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής

ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΥ ΜΑΣ 
ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΣΠΙΤΩΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ 
Βίντεο από την εκδήλωση εδώ