Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ

Είναι φανερό πως η συγκυβέρνηση παραπαίει. Προσπαθούν  να μας πείσουν πως με τις  ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορία – ασφαλιστικά ταμεία αλλά και με τις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα δάνεια» σε τράπεζες,  πασχίζουν για το καλό μας.
Γελάστηκαν, οι ρυθμίσεις τους είναι παγίδα! Το μόνο που θέλουν κυβέρνηση και τράπεζες είναι να  αρπάξουν όσα μπορούν. Θέλουν να περάσουμε από την εφορία και τα γκισέ των τραπεζών για να μας βάλουν στο χέρι και αν μάλιστα δεν μπορέσουμε να είμαστε συνεπείς, να μας επιβάλλουν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης και κατάσχεσης.
Βρίσκονται σε πραγματικό αδιέξοδο, πράγμα που φάνηκε και από το ότι μετά από εντολή της Τρόικα, αποφάσισαν να μην συμπεριληφθούν οι εναπομείνασες δόσεις του ΕΝΦΙΑ σε αυτή τη ρύθμιση. Περίπου 70 δισ. είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία, περίπου 20 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, πάνω από 70 δισ. τα «κόκκινα δάνεια» στις τράπεζες (δεν εξυπηρετούνται 1 στα 2 καταναλωτικά και 1 στα 3 στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια).
Ενώ θα μπορούσαν να πάρουν πολλά από τους μεγαλοφειλέτες και από αυτούς που συστηματικά φοροαποφεύγουν, βγάζοντας δισ. € σε φορολογικούς «παραδείσους» του εξωτερικού, επιλέγουν για μια άλλη φορά να τα πάρουν από τους πολλούς.
Πάνω από 1 εκατ. δεν πληρώσαμε την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και σχεδόν 3,5 εκατ. χρωστάμε στην εφορία. Με τη μόνιμη φοροληστεία, την απλήρωτη εργασία, την ανεργία,  τις περικοπές κοινωνικών αγαθών,  η άρνηση πληρωμής είναι πλέον όρος επιβίωσης αλλά και αξιοπρέπειας. Συνεχίζουμε να μην πληρώνουμε τον ΕΝΦΙΑ  γιατί είναι μια μορφή αντίστασης που μπορεί να δημιουργήσει τεράστια πίεση στην κυβέρνηση. Αν μια τέτοια άρνησης πληρωμής «απλωθεί» σε κάθε χώρο, σε κάθε γειτονιά και γίνει μαζικά και οργανωμένα, τότε πραγματικά μπορεί να ανατρέψει ριζικά την κατάσταση που ζούμε. Αυτός είναι ο στόχος μας, γι’ αυτό παλεύουμε.


ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Δεν θα πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ και για έναν επιπλέον λόγο, γιατί είναι μια  βάρβαρη επίθεση στο δικαίωμα της λαϊκής οικογένειας στη στέγη. Όσο και αν τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση με τους τραπεζίτες δηλώνουν ότι «δεν θα απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί το 2015», δεν τους πιστεύουμε. Και πάλι, τα κέρδη τους σκέφτονται. Επειδή θα δουν μεγάλη μείωση της αξίας των χαρτοφυλακίων τους εξαιτίας της δραματικής αύξησης των διαθέσιμων ακινήτων σε πολύ χαμηλές τιμές, θα επιδιώξουν ελεγχόμενα να χαλαρώσουν τους όρους της όποιας προστασίας υπάρχει σήμερα. Ο στόχος τους όμως παραμένει : να κάνουν αβάστακτη τη μικρή ιδιοκτησία για τους πολλούς, ώστε να συγκεντρωθεί στα χέρια των λίγων.
Να μην εφησυχάσουμε, αντίθετα να κινητοποιηθούμε όσο είναι καιρός. Ήδη σε αρκετές περιοχές έχουν αποτραπεί πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας από τοπικές συλλογικότητες που κινητοποιούνται στα Ειρηνοδικεία (Ίλιον, Νέα Ιωνία, Πειραιάς, Κορωπί, Περιστέρι κ.α). Πρόσφατα, στις  29 Οκτώβρη, μετά από αντίστοιχη παρέμβαση στο Ειρηνοδικείο της Καλλιθέας απετράπη πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας Νεοσμυρνιώτη συμπολίτη μας.
Να συσπειρωθούμε, τοπικοί φορείς και συλλογικότητες για να μπλοκάρουμε τους πλειστηριασμούς στο Ειρηνοδικείο Καλλιθέας και να μην αφήσουμε κανέναν συνάνθρωπό μας στο δρόμο! Παλεύουμε για το βασικό δικαίωμα του λαού στη στέγη!  Δεν θα υπερασπιστούμε τους μεγαλοφειλέτες ούτε θα παρέμβουμε για πλειστηριασμούς μεγάλων και πολυτελών ακινήτων, σκαφών κλπ. αλλά με κανένα τρόπο δεν θα αφήσουμε κανένα λαϊκό σπίτι να πέσει στα χέρια των αρπαχτικών. 

Έλα σε επαφή μαζί μας, συνέλευση κάθε Δευτέρα στις 20.30 Σινώπης 17, Άνω Ν. Σμύρνη

Blog: http://plateians.blogspot.com
mail: lsplneasmyrnis@gmail.com