Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ψήφισμα στήριξης στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών

Στην Ελλάδα του «success story», του «πρωτογενούς πλεονάσματος» και της «εξόδου στις αγορές» η επίθεση στον κόσμο της εργασίας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Τα προεκλογικά επικοινωνιακά τρικ, δεν μπορούν να κρύψουν αυτό που πραγματικά συμβαίνει: την αύξηση της ανεργίας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τη φοροληστεία στα λαϊκά στρώματα, τις μειώσεις μισθών και το τσάκισμα των εργασιακών και δημοκρατικών μας δικαιωμάτων.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών δίνουν μια σκληρή μάχη, καθώς από τις 18 Σεπτέμβρη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και από τις 18 Μάη θα είναι (και επισήμως) απολυμένες. Εδώ και 8 μήνες δίνουν μαθήματα αγώνα, κάνοντας συνεχείς, καθημερινές κινητοποιήσεις και παλεύοντας για το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία. Από την Τετάρτη 7 Μάη πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία έξω από Υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας τη στήριξη των κινηματικών δυνάμεων.

Η Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Νέας Σμύρνης δηλώνει τη συμπαράστασή της στον πολύμηνο αγώνα των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών και στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό τους. Η μάχη που δίνουν είναι μάχη όλων μας. Το πρόβλημά τους είναι πρόβλημα όλων μας. Οι πολιτικές κυβέρνησης και Τρόικα πλήττουν το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων και για να τις ανατρέψουμε χρειαζόμαστε ενωτικούς, συντονισμένους και αποφασιστικούς αγώνες.

Όλοι και όλες μαζί, ΜΠΟΡΟΥΜΕ!