Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Όχι στη φοροληστεία


Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε ! 

Είναι φανερό πως η κυβέρνηση ξεκινά το 2014 νέο γύρο αφαίμαξης των λαϊκών νοικοκυριών. Με στόχο την τρομοκράτησή μας και την απομύζηση και του τελευταίου ευρώ επιβίωσής μας, θέλουν να εφαρμόσουν εκβιαστικά νέα εισπρακτικά μέτρα. Οι εφορίες απειλούν με ηλεκτρονική κατάσχεση καταθέσεων και εξοντωτικά πρόστιμα - προσαυξήσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ενεργοποιούν νέο μηχανισμό για την είσπραξη χρεών σε ασφαλιστικά ταμεία (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών). Όσα λαϊκά νοικοκυριά έχουν «κόκκινα δάνεια» θα κληθούν να τροφοδοτήσουν με ρευστό τα ταμεία των τραπεζών καθώς αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την «προστασία» της πρώτης κατοικίας η καταβολή ελάχιστης μηνιαίας δόσης. Η «προστασία» αυτή, εφόσον μάλιστα τηρούνται σωρευτικά και άλλες προϋποθέσεις, ισχύει μόνο για ένα χρόνο και μόνο για την πρώτη κατοικία (άλλα ακίνητα του οφειλέτη δεν προστατεύονται καθόλου). Πρέπει λοιπόν να δώσεις για να σώσεις και δεν τους νοιάζει αν δεν έχεις, αν απολύθηκες, αν πρέπει να κόψεις από τις βασικές σου ανάγκες - αυτό είναι με λίγα λόγια το μήνυμα που μας στέλνουν κυβέρνηση-τράπεζες-Τρόικα.

Φοροεπιδρομή στο λαό και φοροασυλία στους πλούσιους 
Βέβαια αυτή η πολιτική «πυγμής» δεν ισχύει για όλους. Από τη μια τα λαϊκά νοικοκυριά υπερφορολογούνται και κυνηγιούνται έτσι ώστε να ξεχρεώσουν και από την άλλη η οικονομική ολιγαρχία απολαμβάνει μια πρωτοφανή φοροασυλία. Οι καθημερινές αποκαλύψεις για τα τραπεζικά σκάνδαλα και τις μίζες στους εξοπλισμούς είναι η απόδειξη για το πόσο διεφθαρμένο είναι το καπιταλιστικό σύστημα, ποιοι μας φόρτωσαν με το χρέος και πόσο επικίνδυνη είναι η σημερινή κυβέρνηση που τους υπηρετεί.

Μαζικό λαϊκό κίνημα η απάντησή μας 
Χρειάζεται να το έχουμε καθαρό όλοι-ες μας. Και να υποκύψουμε στις απειλές τους και να τρέξουμε να πληρώσουμε τα χαράτσια τους, δεν θα σταματήσουν. Αντίθετα τώρα είναι η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να υψώσουμε το ανάστημα μας.
Πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι για 1.645.000 παροχές δεν πληρώθηκαν τα χαράτσια στα ακίνητα, που επιβλήθηκαν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ (ΕΕΤΗΔΕ 2011 & 2012). Αριθμός που μαρτυρά ότι είμαστε πολλοί, όσοι δεν είχαμε να πληρώσουμε και όσοι αρνηθήκαμε να πληρώσουμε κοινωνικά άδικους και δυσβάσταχτους φόρους. Επίσης ο αγώνας μας δεν πήγε χαμένος. Καταφέραμε να ακυρώσουμε τον ανάλγητο νόμο για διακοπές παροχής ρεύματος, όταν δεν πληρώνουμε το χαράτσι. Καταφέραμε να τους καθυστερήσουμε χωρίς να μας τρομοκρατήσουν. Συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε και να μην πληρώνουμε τα χαράτσια για το 2013, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Μεγάλο μέρος της κοινωνίας, που αυξάνει όλο και περισσότερο, δεν μπορεί να δώσει αυτά που οι κυβερνήσεις επιδιώκουν να αρπάξουν, για να τα μεταφέρουν στους δανειστές και στις τράπεζες. Παράλληλα δεν θα αφήσουμε κανένα λαϊκό σπίτι να βγει σε πλειστηριασμό, καμιά οικογένεια να πεταχτεί στο δρόμο. Οργανώνουμε την αντίστασή μας σε κάθε γειτονιά μέσα από επιτροπές κατοίκων, λαϊκές συνελεύσεις, συλλογικότητες και σωματεία, προασπίζουμε τη λαϊκή κατοικία, ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ. 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΜΕΣΩ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΕΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ 

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΦΛΕΒΑΡΗ στις 10 π.μ. στην Α΄ ΕΦΟΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΝΑΞΑΓΟΡΑ 6 (μια από τις 4 εφορίες που πιλοτικά προχωρούν σε ηλεκτρονικές κατασχέσεις) ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ 211 800 20 55 - epitropi3den.blogspot.com

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ 6936 739601 - plateians.blogspot.gr

φωτογραφίες και video από την κινητοποίηση εδώ