Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΚΟΒΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ


ΚΟΒΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
Ζούμε σε μια εποχή όπου η ανέχεια χτυπάει κάθε οικογένεια. Κατακτήσεις χρόνων αναιρούνται, η ανεργία μαστίζει, οι μισθοί και οι συντάξεις συρρικνώνονται κάθε τόσο, στο βωμό της «σωτηρίας της πατρίδας».
Η κοινωνία απειλείται με νέες περικοπές δεκάδων δις ευρώ, ενώ χαρίζουν 50 δις ευρώ για τη δήθεν διάσωση των τραπεζών, αδιαφορώντας για τη διάσωση των ανθρώπων και των χρεών τους, που τους οδηγούν σε αυτοκτονίες.
Η φούσκα των ακινήτων έφερε σε κατάσταση ομηρίας δεκάδες χιλιάδες οικογένειες, που πλήρωσαν ακριβά στις τράπεζες ακίνητα που η αξία τους υποχωρεί διαρκώς. Σήμερα πολλά από αυτά κινδυνεύουν με κατάσχεση.
Το «πλαστικό χρήμα» των πιστωτικών καρτών επιτρέπει στις τράπεζες να επιβάλλουν τοκογλυφικά επιτόκια που φθάνουν μέχρι και 19%, ενώ οι ίδιες οι τράπεζες δανείζονται με 1% από την ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα).
Οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια στις επιχειρήσεις, ενώ κερδίζουν από τα τοκογλυφικά επιτόκια στους καταναλωτές. Την «διάσωσή» τους όμως καλούμαστε να πληρώσουμε εμείς, διαμέσου των χαρατσιών και των άλλων άμεσων και έμμεσων φόρων.
Φτάνει πια. Δεν τους χρωστάμε τη ζωή μας.
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ - ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
(Συλλογική Άρνηση Πληρωμής Δανείων)