Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Παρέμβαση στην ΔΟΥ 20/2/2012


 









ΔΟΥ 20/2/2012


Γραφεία ΝΔ, Συγγρού
Προς τους εργαζόμενους-ες και τον προϊστάμενο της ΔΟΥ Ν. Σμύρνης

Σύμφωνα με τη νέα τροπολογία που κατατέθηκε πρόσφατα ορίζεται ότι : Μετά από παρέλευση 4 μηνών από την ημερομηνία λήξης της 1ης δόσης, η ΔΕΗ παύει να ασχολείται με το χαράτσι (ΕΕΤΗΔΕ) για αυτούς-ες που δεν το πλήρωσαν, μεταβιβάζοντας την ευθύνη της είσπραξης στην αρμόδια ΔΟΥ. Συγκεκριμένα ο προϊστάμενος της ΔΟΥ θα αποφασίζει αν συντρέχουν οι λόγοι διακοπής ρεύματος μαζί με την ενεργοποίηση άλλων μέτρων.

Είναι φανερό ότι η λαομίσητη κυβέρνηση σας καθιστά συνυπεύθυνους σε αυτήν την συνταγματική εκτροπή, μιας και σας ανέθεσε τέτοιου είδους πρακτική.  

Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και επομένως μη διαπραγματεύσιμο. Ένα αγαθό πολύτιμο που με αυτό εκβιάζεται ολόκληρη η κοινωνία να πληρώσει από το υστέρημά της, ξέροντας ότι ούτε ένα ευρώ δεν θα πάει σε αυτήν αλλά στο ντόπιο και ξένο τοκογλυφικό κεφάλαιο. Η άρνησή μας λοιπόν να πληρώσουμε το τοκογλυφικό χαράτσι αποτελεί βαθιά πολιτική πράξη, καθώς καλούμαστε να πληρώσουμε ένα μη διαχειρίσιμο χρέος που δεν το δημιουργήσαμε εμείς και ούτε ευθυνόμαστε.

Είμαστε λοιπόν αποφασισμένοι να μην αφήσουμε κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, κανένα σπίτι μέσα στο σκοτάδι, αφού η πλειοψηφία των πολιτών ανήκουμε στις ευπαθείς ομάδες λόγω της συμπίεσης των μισθών μας και της ανεργίας που μας μαστίζει.

Εργαζόμενοι–νες, σας καλούμε να μην υποκύψετε σε κανένα εκβιασμό! Σας καλούμε να σταθείτε στο πλευρό μας και να εμποδίσετε, με τρόπους που εσείς καλύτερα από εμάς γνωρίζετε, αυτές τις μεθοδεύσεις.

Κύριε προϊστάμενε, να ξέρετε ότι θα μας βρείτε αποφασισμένους μπροστά σας εάν προσπαθήσετε να ασκήσετε αυτήν την αντισυνταγματική πρακτική που σας ανατέθηκε.

Νέα Σμύρνη, 20/02/2012
Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Νέας Σμύρνης http://plateians.blogspot.com