Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012


ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Δεν τους φοβόμαστε !
Συνεχίζουμε να μην πληρώνουμε τα χαράτσια !
Ήρθε η ώρα να φύγουν όλοι !
Η λαομίσητη κυβέρνηση με νέα τροπολογία που κατέθεσε την 1η Φλεβάρη φαίνεται να αναδιπλώνεται : Η διακοπή του ρεύματος θα γίνεται πλέον μόνο μετά από εντολή του Υπουργείου Οικονομικών (και όχι αυτόματα από τη ΔΕΗ), ενώ μετά από παρέλευση 4 μηνών από την ημερομηνία λήξης της 1ης δόσης, η ΔΕΗ παύει να ασχολείται με το χαράτσι για αυτούς-ες που δεν το πλήρωσαν, μεταβιβάζοντας την ευθύνη της είσπραξης στην εφορία.
Πρόκειται σαφώς για κυβερνητική υποχώρηση κάτω από την πίεση του κινήματος αλλά και νέο ελιγμό. Πάνω από 500.000, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, είναι πλέον οι λογαριασμοί με χαράτσι που δεν έχει καταβληθεί και για τους οποίους έχουν περάσει οι 80 ημέρες (όριο ενεργοποίησης εντολών διακοπής). Επίσης 1.680.000 είναι οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί.
Αν και μέχρι τώρα δεν έχουν τολμήσει, ο εκβιασμός της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος εξακολουθεί να χρησιμοποιείται. Γι’ αυτό από την πλευρά μας ΠAPAMENOYME ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ. Αν επιχειρήσουν να έρθουν στις γειτονιές μας, θα μας βρουν μπροστά τους. Είμαστε αποφασισμένοι–ες να μην αφήσουμε ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ. Aπό την άλλη, τόσο η «διευκόλυνση» της πληρωμής του χαρατσιού σε δόσεις όσο και η υπαγωγή της είσπραξης του χαρατσιού στην εφορία, ανοίγει το αμέσως επόμενο διάστημα ένα καινούργιο μέτωπο. Θα είναι η συλλογική και αυτοοργανωμένη δράση μας αυτή που θα μπορέσει να μπλοκάρει και αυτή τη νέα μεθόδευση στον αγώνα για την άρνηση πληρωμών.
Μέχρι σήμερα πάνω από 1.700 σπίτια  στην πόλη μας ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ και κατέθεσαν δικαιολογητικά για νομική υποστήριξη στο Δήμο Ν. Σμύρνης. Η διαδικασία νομικής υποστήριξης συνεχίζεται στο Δημαρχείο (4ος όροφος) - Ελ. Βενιζέλου 14. Μπορούν όλοι, ακόμη και αν  πλήρωσαν την 1η δόση, να αρνηθούν να καταβάλουν τη 2η δόση και να κάνουν τα χαρτιά τους.  
 Ήδη για 1.492 κατοίκους κατατέθηκαν εξώδικο και ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ. Στις 31 Γενάρη συζητήθηκε αίτηση προσωρινής διαταγής (ώστε να μην γίνει καμιά διακοπή μέχρι να δικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα) στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας. Η πρωτοδίκης ΠΑΛΑΜΙΔΗ ΜΑΡΙΑ απέρριψε την αίτηση! Τα ασφαλιστικά μέτρα θα δικαστούν στις 29 Ιούνη… Είναι φανερή η πολιτική σκοπιμότητα των δικαστών και τα όρια της νομικής οδού. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι, στην καλύτερη περίπτωση, τα αστικά δικαστήρια θα αναγκαστούν να κάνουν αυτό που μόνο η δική μας αντίσταση θα τους επιβάλλει.

Γι’ αυτό καλούμε καθένα και καθεμιά να  συμμετέχει στη Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Νέας Σμύρνης και στις ομάδες που έχουν δημιουργηθεί σε κάθε γειτονιά.  Δυναμώνουμε καθημερινά σε κάθε περιοχή το δίκτυο αντίστασης και αλληλεγγύης που δημιουργήσαμε. Γιατί δεν είναι μόνο η μάχη απέναντι στα χαράτσια! Γενικεύουμε τον αγώνα μας για τη μη πληρωμή του χρέους. Σήμερα η κυβέρνηση και η τρόικα απαιτούν νέα σκληρότερα μέτρα. Η επίθεση δεν θα έχει τελειωμό αν δεν τους ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ μαζί με το σύστημα που υπηρετούν.

Φάρος : 
6976259118
Λουτρά:   
6977294679  
Μυτιληναίικα
6947125140
Αγ.Παρασκευή: : 6947426463  
Χρυσάκη:  
6977079571
Κέντρο :  
 6974317477
Άλσος
6978203220
Αγ. Φωτεινή :
6937547853