Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012


ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
τα χαράτσια, το χρέος, την κρίση τους!
Κάτω τα χέρια από τις ζωές μας

Εδώ και καιρό οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μετανάστες, η νεολαία, βιώνουμε με απίστευτη αγριότητα την επίθεση του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της Τρόικας. Ο εντολοδόχος των τραπεζών Λουκάς Παπαδήμος, με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, στο όνομα της νέας δανειακής σύμβασης για τη «σωτηρία της χώρας» μας απειλεί με νέα καταστροφικά μέτρα. Δε φθάνουν οι απολύσεις, τα λουκέτα, η επίθεση στους μισθούς, στις συντάξεις, στα δικαιώματα, στα κοινωνικά αγαθά και στη δημόσια περιουσία. Απανωτά χαράτσια έρχονται το ένα μετά το άλλο, για να εξαθλιώσουν και να αποτελειώσουν το λαό, κλέβοντάς του ότι του έχει απομείνει ως εισόδημα. Από την άλλη αυτοί που πρέπει να πληρώσουν παραμένουν στο απυρόβλητο.
Αποφασίσαμε να μην πληρώσουμε το χαράτσι του ειδικού τέλους στα ακίνητα, που εκβιαστικά  στέλνουν με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.  Ήδη, μέχρι και σήμερα 12/1, 1465  ΣΠΙΤΙΑ στην πόλη μας ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ και κατέθεσαν δικαιολογητικά για νομική υποστήριξη (προσφυγή, εξώδικο, ασφαλιστικά μέτρα) στο ειδικό γραφείο του Δήμου Ν. Σμύρνης : Ελ. Βενιζέλου 16, 6ος όροφος (από 8:00 έως 14:00). Η διαδικασία νομικής υποστήριξης ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. Μπορούν όλοι, ακόμη και αν  πλήρωσαν την 1η δόση, να αρνηθούν να καταβάλουν τη 2η δόση και να κάνουν τα χαρτιά τους.  Η κυβέρνηση θα είναι ανίσχυρη να επιβάλλει το χαράτσι αν δεκάδες χιλιάδες αρνηθούμε να το πληρώσουμε.
Αποφασίσαμε να οργανωθούμε σε κάθε γειτονιά επειδή το μόνο που μας διασφαλίζει πραγματικά είναι η αυτοοργάνωση και  η  αλληλεγγύη. Η κυβέρνηση μετά τη γενικευμένη πανελλαδική αντίσταση προχώρησε σε νομοθετικές αλλαγές. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, συνεχίζει να μας απειλεί με την έκδοση εντολής διακοπής ρεύματος (80 μέρες μετά την έκδοση του λογαριασμού). Από την πλευρά μας είμαστε σε επιφυλακή.  Αν τολμήσουν να έρθουν στις γειτονιές μας θα μας βρουν μπροστά τους.  Είμαστε αποφασισμένοι–ες να μην αφήσουμε ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ.
Απευθυνόμαστε  και στα  Σωματεία Εργαζομένων και στους τοπικούς Συλλόγους  να πάρουν θέση, να καλέσουν τα μέλη τους να μην πληρώσουν το χαράτσι αλλά και να κινηθούν ενεργά στηρίζοντας δράσεις περιφρούρησης σε απόπειρα διακοπής ρεύματος καθώς και συγκρότησης  συνεργείων επανασύνδεσης.
Καλούμε καθένα και καθεμιά να  συμμετέχει στη Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Νέας Σμύρνης.  Καλούμε καθέναν και καθεμιά να συμμετέχει στις ομάδες της Λαïκής Συνέλευσης που έχουν δημιουργηθεί σε  κάθε γειτονιά.  Γιατί δεν είναι μόνο η  μάχη απέναντι στα χαράτσια!  Γενικεύουμε τον αγώνα μας δημιουργώντας δίκτυο αντίστασης και αλληλεγγύης.






ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΓΕΝΑΡΗ στις 11:30 π.μ στην κεντρική πλατεία
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ
Καλούμε  το λαό της Νέας Σμύρνης και τους μαζικούς φορείς - Όλοι  στο δρόμο!
Και μετά μένουμε πλατεία ... για γλέντι !

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
η αφίσα σε εκτυπώσιμη μορφή