Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΡΑΤΣΙ
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ
ΚΑΜΙΑ/ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΗ/ΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Τι είναι η Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Νέας Σμύρνης

Είμαστε  μια ομάδα ανθρώπων της πόλης μας, που  εμπνευσμένοι  από το κίνημα των πλατειών που άνθησε το καλοκαίρι, ήρθαμε σε επαφή μεταξύ μας και οργανωθήκαμε, ανεξαρτήτως της ιδεολογίας του καθενός, με κοινό σκοπό την αλληλεγγύη στους δύσκολους καιρούς που ζούμε και τον αγώνα ενάντια σ’ αυτά που μας επιβάλουν κυβέρνηση και Τρόϊκα.  Φυσικά, μπήκαμε μπροστά στον αγώνα ενάντια στο χαράτσι. Οι συγκεντρώσεις που οργανώθηκαν στο Σπόρτινγκ  είχαν πρωτοφανή συμμετοχή.  Όλοι μαζί, αποφασίσαμε να αντισταθούμε. 

Από μέρα σε μέρα γινόμαστε όλο και πιο πολλοί εκείνοι που αποφασίζουμε να μην πληρώσουμε το χαράτσι στη ΔΕΗ, είτε επειδή δεν έχουμε είτε επειδή δεν θέλουμε.

Ήδη έχουν δρομολογηθεί και νομικές διαδικασίες προσβολής του αντισυνταγματικού αυτού μέτρου. Στην πόλη μας, τη νομική υποστήριξη για το ζήτημα ανέλαβε ο Δήμος, με ομόφωνη απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από την πίεση της συνέλευσης, πολιτών και Δημοτικών Παρατάξεων.

Τι πρέπει να κάνουμε για να συμμετέχουμε στην νομική διαδικασία

Πηγαίνουμε στο ειδικό γραφείο του Δήμου Ελ. Βενιζέλου 16, 6ος όροφος (από ώρα 8:00 έως 14:00).

·     Έχουμε μαζί μας φωτοτυπία του λογαριασμού της ΔΕΗ και την απόδειξη πληρωμής του λογαριασμού χωρίς το χαράτσι (πληρώνουμε  σε ΑΤΜ ή Μηχάνημα Αυτόματης Πληρωμής, ή μέσω Internet).

·     Συμπληρώνουμε το έντυπο εξουσιοδότησης που υπάρχει στο ειδικό γραφείο. Με αυτό εξουσιοδοτούμε τον Δήμο να προβεί σε συγκεκριμένα μέτρα (εξώδικο, ασφαλιστικά, προσφυγή). Στο Δήμο δεν πληρώνουμε ΤΊΠΟΤΕ.

Στην νομική υποστήριξη έχουν δικαίωμα:

- όλοι όσοι δεν πληρώνουν είτε μόνο το χαράτσι είτε το σύνολο του ποσού (ΔΕΗ+χαράτσι)

- όλοι οι κάτοικοι Νέας Σμύρνης ανεξαρτήτως αν είναι δημότες ή όχι.

Όσο περισσότεροι καταφύγουμε στη νομική διαδικασία τόσο πιο πολύ δυναμώνει η φωνή μας. Η νομική διαδικασία δεν μας εξασφαλίζει όμως από οποιαδήποτε κυβερνητική αυθαιρεσία. Σήμερα η κυβέρνηση υποχωρεί, αύριο όμως μπορεί να επιβάλει άλλα χαράτσια.

Το μόνο που μας διασφαλίζει πραγματικά είναι η αλληλεγγύη μεταξύ μας

Οργανωνόμαστε συλλογικά!

Τι μπορεί να κάνει ο καθένας μας

Μερικές από τις ιδέες που  αναφέρθηκαν στις συγκεντρώσεις για το χαράτσι και γίνονται κάθε μέρα πράξη :  

·     Γνωριζόμαστε μεταξύ μας, μιλάμε με το γείτονα.  Ερχόμαστε σε επαφή και ενισχύουμε το τοπικό δίκτυο της Λαϊκής Συνέλευσης της γειτονιάς μας. Ήδη υπάρχει δίκτυο ανθρώπων σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα (εδώ να αναφερθούν τα διαμερίσματα). Αυτό μπορεί να κινητοποιήσει κι άλλο κόσμο κι από τη δική μας γειτονιά και από άλλες γειτονιές όταν χρειαστεί να προστατεύσουμε κάποιον ή να προστατευθούμε οι ίδιοι.

·     Παίρνουμε πρωτοβουλία στις πολυκατοικίες μας για να οργανώσουμε συλλογικά την άρνηση πληρωμής και την κατάθεση εξουσιοδοτήσεων στο Δήμο.

·     Αν είμαστε ηλεκτρολόγοι ή εμπειροτέχνες που μπορούμε να βοηθήσουμε δηλώνουμε τη διαθεσιμότητά μας στη Λαϊκή Συνέλευση.


Είμαστε όλοι υπεύθυνοι

ΔΕΝ πληρώνουμε κανένα χαράτσι, ΔΕΝ αφήνουμε κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα
ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ