Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ ΛΑΊΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ ΛΑΊΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ  ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Είμαστε οι εκατοντάδες χιλιάδες που από διαφορετικές αφετηρίες  ενωνόμαστε στις πλατείες  με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Όλοι μαζί, ελληνίδες, μετανάστες, εργαζόμενες, άνεργοι, φοιτήτριες, απλοί άνθρωποι διαδηλώνουμε από τις 25 Μαΐου την αντίθεσή μας στην ολιγαρχία της οικονομικής εξουσίας και των κομματικών, γραφειοκρατικών μηχανισμών που καπηλεύονται τον πλούτο και αντιμετωπίζουν τις ζωές μας σαν αναλώσιμο προϊόν.
Αυτό το χρεωκοπημένο σύστημα μιλάει τη γλώσσα της δημοκρατίας για να κρύψει την αληθινή του φύση. Όμως δημοκρατία χωρίς έλεγχο της κοινωνίας, χωρίς πολιτική και οικονομική ισότητα δεν υπάρχει.
Αυτό το σύστημα κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας θέλει σήμερα να μετατρέψει την κρίση του σε κρίση του ίδιου του λαού.
Στέκουμε ενάντια σε όσους ήθελαν να μας πείσουν ότι η έννοια του αγώνα είναι ξεπερασμένη, ότι η ατομικότητα πρέπει να υπερισχύσει της συλλογικότητας, ότι η ενωτική πάλη είναι αναποτελεσματική,
Ο καιρός της αναμονής και της αυταπάτης έχει πια περάσει.  Κάθε μέρα όλο και πιο πολλοί άνθρωποι βγαίνουμε από το ρόλο του θεατή, του παθητικού ψηφοφόρου και γι' αυτό φοβούνται.  
Φοβούνται για τα λεφτά τους που συσσωρεύουν γιατί νομίζουν ότι έτσι θα νικήσουν την ανυπαρξία τους. Φοβούνται για τις καρέκλες τους γιατί είναι άδεια πουκάμισα χωρίς ψυχή και χωρίς την εξουσία δεν υπάρχουν.  Τη δική τους θανάσιμη αγωνία προσπαθούν να την κάνουν τρόμο για το λαό.
Για όλους εμάς, η κρίση δεν είναι αποκλειστικά οικονομική ή πολιτική αλλά συμπαρασύρει κάθε τομέα ανθρώπινης δραστηριότητας:  είναι ταυτόχρονα μια ραγδαία περιβαλλοντική κρίση  που οδηγεί το φυσικό περιβάλλον στον όλεθρο της "αξιοποίησης", μέσα απ' την κατασπατάληση και καταστροφή κάθε φυσικού πόρου. Είναι την ίδια στιγμή μια κρίση ηθική και πολιτισμική,   που διαλύει σε καθημερινή βάση τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις κανιβαλικές οδηγίες των νεοφιλελεύθερων "σοφών".
Επιχειρούν να κάνουν μια Ελλάδα αγνώριστη. Πίσω από την Κυβέρνηση το πάρτυ της λεηλασίας το οργανώνει η διεθνής τραπεζική τοκογλυφία της ΕΕ και του ΔΝΤ. Αυτοί οι ίδιοι είναι που οργανώνουν μαζί με τους ντόπιους συνεργάτες τους την επίθεση εναντίον μας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο: στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Ιρλανδία αλλά και στη Γερμανία και στη Γαλλία.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην εκστρατεία τους (Κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ)  να μας πείσουν ότι εμείς φταίμε για την κρίση τους, εμείς φταίμε που δεν βγάζουν όσα ήθελαν από την εκμετάλλευσή μας κι ότι πρέπει να αποδεχτούμε γι’ άλλη μια φορά το σφαγείο των δικαιωμάτων μας

Σε κάθε βήμα θα μας βρίσκουν μπροστά τους!

Στηρίζουμε με συνέπεια κάθε τοπική ή γενικευμένη αντίσταση που επιλέγουν οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές, οι συνταξιούχοι.
Στηρίζουμε με κάθε τρόπο το "Σύνταγμα" ως πολιτικό κέντρο του αγώνα και ως ενιαίο κέντρο συντονισμού της δράσης μας.
Το κίνημα των πλατειών μαζί με ένα ισχυρό κίνημα στους χώρους της δουλειάς και της νεολαίας θα τους σαρώσει.
Η πολιτική πρέπει να ξαναγίνει υπόθεση των πολιτών και όχι των "ειδικών". Η παραγωγή πρέπει να γίνει υπόθεση των παραγωγών. Ο πλούτος της χώρας να περάσει στον έλεγχο της κοινωνίας. Δεν θέλουμε μια κοινωνία που να περιστρέφεται γύρω από το κέρδος και τις "λογικές" των αγορών. Θέλουμε μια κοινωνία της αυτάρκειας, της αλληλεγγύης, της ισονομίας.
Απέναντι σε ένα σύστημα που αναπαράγει την κυριαρχία των ολιγαρχιών και εξασφαλίζει την ασυδοσία τους, έχουμε το μοναδικό προνόμιο και την πρόκληση να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας.

Να φύγει τώρα η Κυβέρνηση του αίματος, που θυσιάζει τις ζωές μας στο βωμό των συμφερόντων του κεφαλαίου και των επιχειρήσεων.

Ρήξη τώρα με τις διεθνείς συμμορίες της ΕΕ και του ΔΝΤ.


Τα θέλουμε όλα για όλους. Είμαστε η ιστορία σε κίνηση.
Και ο καιρός είναι τώρα!

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
ΙΣΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ