Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Η Νέα Σμύρνη πάει Περικύκλωση #25Mgr

Για την περικύκλωση της Βουλής στις 15 Ιουνίου 2011

Το γλέντι άρχισε από νωρίς.  7 το πρωϊ έγινε παρέμβαση στο Δημαρχείο Νέας Σμύρνης και ανάρτηση πανό "Δεν χρωστάμε - Δεν Πουλάμε - Δεν Πληρώνουμε".

Μετά στο πόστο που είχαμε αποφασίσει : Καλλιμάρμαρο

Εδώ μόλις κλείσαμε την Ηρώδου του Αττικού.  Δεν είμαστε τόσοι λίγοι. Η φωτό μας αδικεί.

Ξαφνικά πέφτει σήμα ότι στο Αγαλμα του Τρούμαν υπάρχει ανάγκη από δυνάμεις γιατί γινόταν μάχη με τα ΜΑΤ.

Η παρέα αποφάσισε να τροφοδοτήσει με δυνάμεις και άλλα οδοφράγματα.

Αστυνομοκρατία!  Στο σημείο - άγαλμα Τρούμαν - απ' όπου είχαν αποφασίσει να περάσουν διάφοροι "επίσημοι" με κατεύθυνση προς τη Βουλή ήταν παραταγμένος ο μεγαλύτερος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων που έχουν στηθεί σε κινητοποίηση ποτέ.  Πλην των διμοιριών, οι δικυκλιστές Ζ και Δίας ήταν παραταγμένοι σε σχήμα παρέλασης επί της Βασιλέως Γεωργίου από το Αγαλμα του Τρούμαν έως το Χίλτον. Μαύρισε ο τόπος.

Στην προσπάθεια να μας διασπάσουν και να κρατήσουν ανοικτή τη δίοδο προς τη Βουλή - και  το κατάφεραν χωροταξικά όχι ψυχικά.  έγιναν περίου 8 προσαγωγές, κτυπήθηκε ο καθηγητής Μπελαβίλας και ένας της παρέας διέφυγε τη σύλληψη παρά τρίχα.

 Η κάθε  ομάδα έδινε τη δική της μάχη αλλά τα συνθήματα της μιας εμψύχωναν την άλλη.


Εδώ γίνεται προσπάθεια από τον κόσμο, ένα λεωφορείο, το οποίο το έχουν υποχρεώσει σε αναστροφή στη Β. Γεωργίου, να κρατηθεί ως οδόφραγμα.

Τα αυτοκίνητα των διερχομένων VIPs δέχτηκαν τις περιποιήσεις των παρισταμένων.

Κορυφαία στιγμή ήταν όταν είδαμε κόσμο στη Ρηγίλλης ο οποίος συγκροτούσε μια μεγάλη διαδήλωση ιδιαίτερα μαχητική. Ο αποκλεισμός από εκείνη την πλευρά είχε σπάσει με κόσμο που είχε κληθεί από τη Συνέλευση του Συντάγματος..  Ουρανομήκεις ζητωκραυγές!

Καταφέραμε και ενωθήκαμε. Αλλο πανηγύρι.

Με σταδιακές προσπάθειες τα ΜΑΤ  μας απώθησαν επί της Βασιλέως Γεωργίου όπου δυνάμεις από οδόφραγμα Τρούμαν, οδόφραγμα Ηρώδου Αττικού και διαδήλωση Ρηγίλης έγιναν ένα.

Ο κόσμος έμεινε έως αργά αφού συνέλευση που οργανώθηκε επί τόπου αποφάσισε να παραμείνει κρίνοντας ότι είναι πιο χρήσιμο να παραμείνει ένα οδόφραγμα σταθερό παρά να ενισχυθεί το Σύνταγμα.

Δεν γίνεται εδώ ιδιαίτερη μνεία στη μάχη του Συντάγματος παρότι δυνάμεις της Νέας Σμύρνης βρέθηκαν και εκεί γιατί  τα γεγονότα είναι λίγο ως πολύ γνωστά.

Με το "Είμαστε καταδικασμένοι να νικήσουμε - Στις 6 αρχίζει νέος κύκλος στο Σύνταγμα" βρεθήκαμε όλοι στο Σύνταγμα στο πρώτο νικητήριο πανηγύρι.

Τα συνθήματα της ημέρας:
"Νάτος - νάτος ο πρωθυπουργός" όταν εμφανιζόντουσαν ελικόπτερα
"Δεν περνάς κυρά Μαρία δεν περνάς" οταν εμφανιζόντουσαν βουλευτικά.
Για τις κλωτσιές επ' αυτών, τα αυγά και τις μπανανόφλουδες δεν γίνεται μνεία λόγω σεμνότητας.

Δείτε και εδώ

Με τη Νίκη