Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ 20/6/11

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 
ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 
20/6/11

Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, συνταξιούχοι, μετανάστες περικυκλώσαμε στις 15/6 την Βουλή και βουλιάξαμε το Σύνταγμα. Χιλιάδες απεργοί ένωσαν την φωνή τους διατρανώνοντας ότι δεν θα αποφασίζουν πια για εμάς χωρίς εμάς, ότι το μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει.
Παράλληλα, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν καταλήψεις Δημαρχείων και κτιρίων περιφερειών. Είναι ένα παράδειγμα δράσης, μία πρωτοβουλία που πρέπει να εξαπλωθεί παντού.
Η  σιδερόφρακτη Βουλή, η αστυνομοκρατούμενη Αθήνα και οι βουλευτές που κατάφεραν να μπουν στην Βουλή μόνο με τη συνοδεία των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας απέδειξαν ότι έχει χαθεί και το τελευταίο ίχνος κοινωνικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης.
Οι δολοφονικές αστυνομικές επιθέσεις και η ωμή κρατική βία δεν λύγισαν χιλιάδες διαδηλωτές που παρέμειναν στο Σύνταγμα εν μέσω χημικών, απαγορευμένων σε καιρό πολέμου.
Την Τετάρτη 15/6 οι  εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία και ο αγωνιζόμενος λαός της Αθήνας κι όλης της Ελλάδας με την αποφασιστικότητά τους έγραψαν ιστορία. Είναι αυτονόητο ότι θα μείνουμε στις πλατείες μέχρι να φύγουν και να μην επιστρέψουν με οποιοδήποτε προσωπείο, όλοι όσοι δημιούργησαν το σημερινό αδιέξοδο: ΔΝΤ, Μνημόνια, Τρόικα, ΕΕ, Κυβερνήσεις, τράπεζες και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται.
Το μεσοπρόθεσμο δεν θα ψηφιστεί όποιον κι αν έχουμε απέναντί μας. Οι ελιγμοί του πολιτικού συστήματος και της κυβέρνησης δεν μας ξεγελούν.
Δεν διαπραγματευόμαστε και δεν επαναδιαπραγματευόμαστε. Η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι ψήφος εμπιστοσύνης στο Μνημόνιο και στο Μεσοπρόθεσμο. Μαζί με όλους τους εργαζομένους αύριο περικυκλώνουμε την Βουλή με αίτημα την πτώση της κυβέρνησης. 

Την Πέμπτη 23/6 γίνεται η Σύνοδος κορυφής για το ευρώ στη Λισαβόνα. Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στις 19.00 έξω απ’ τα γραφεία της ΕΕ (Βασ. Σοφίας και Ηρώδου Αττικού).

Συμμετέχουμε στη 48ωρη απεργία και τις κινητοποιήσεις κατά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου. 
Όλοι στους δρόμους για να τους ανατρέψουμε!

Καλούμε όλα τα σωματεία να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Κάθε μέρα στην πλατεία Συντάγματος, κάθε βράδυ στη Λαϊκή Συνέλευση της Πλατείας Συντάγματος, Δευτέρα και Πέμπτη στις 19.00 στον Οβελίσκο της Πλατείας Ν. Σμύρνης, 

Κυριακή 26/6 όλοι στους δρόμους

Αλληλεγγύη στους τραυματίες και συλληφθέντες – Όλοι στα δικαστήρια της Ευελπίδων την Τετάρτη 29/6 που δικάζονται μαζί με άλλους και τρεις  αγωνιστές από τη Ν. Σμύρνη.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ- ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ 

ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ 

ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ 
ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ.

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!

ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ, 

ΗΜΕΡΑ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ